De startpagina

We adviseren om de laatste nieuwe versie van je internetbrowser te gebruiken. KlasCement wordt ontwikkeld met Mozilla Firefox en Google Chrome en werkt daar dus prima.

1. Het KlasCementlogo

KlasCement logo transparante achtergrond

Links bovenaan vind je het logo van KlasCement. Als je erop klikt, dan kom je op de startpagina van KlasCement.

2. Registreer
Klik op ‘Registreer’ als je nieuw bent op KlasCement. Je komt dan op de registratiepagina terecht.

3. Meld aan
Klik op ‘Meld aan’ om je aan te melden op KlasCement.

4. Taalkeuze
Je hebt een Nederlandse en een Engelse versie van KlasCement. Rechts bovenaan kun je je keuze maken.
Opgelet: de leermiddelen zelf blijven in de oorspronkelijke taal.

5. Zoek
Tik een zoekwoord in (na enkele karakters krijg je suggesties).
Klik op ‘Zoek’ om de zoekactie te starten.
Zoekactie naar lesmateriaal bewaren en meldingen ontvangen: zoeken

Met de filter links kan je tot in detail zoeken. Bijvoorbeeld op vakop soort lesmateriaal of op de methode die je gebruikt.
Zoekfilter aan de linker kant

6. Voeg toe

Met de knop ‘Voeg toe’, kom je op een pagina waar je zelf materiaal kunt toevoegen aan KlasCement. Klik op het soort leermiddel dat je wil toevoegen en kies tussen snel of geavanceerd toevoegen.

7. KlasCementnieuws en thema’s in de kijker
Op de startpagina vind je nieuws over KlasCement en thema’s in de kijker.

8. Dag of week van…
Hier vind je leermiddelen die horen bij een bepaalde dag of week van … Klik op de titel om het leermiddel te zien.
dag of week van

9. Deelsites
Naast en binnen KlasCement hebben we ook een aantal deelsites. Hieronder vind je een overzicht. Een klik op een logo en je springt naar de deelsite zelf.
deelsites

10. Knoppen onderaan

• Contact: de adresgegevens en een link naar de contactgegevens van de KlasCementmedewerkers.
  • Info: wat is KlasCement, het nut, de punten, communicatie enzovoort.
  • Adverteren: Organisaties en firma’s kunnen hun educatief aanbod bekendmaken door middel van advertenties op KlasCement.
  • KC-plug-ins: hoe je de KlasCementzoekrobot op je eigen website kunt plaatsen.
  • Feedback: een formulier voor suggesties of opmerkingen.
  • Jobs: als er vacatures zijn bij KlasCement, dan vind je er op deze pagina meer info over.
  • Hoe omgaan met auteursrechten?: informatie over publiceren op het internet en over de verschillende wetten.
  • Gebruiksvoorwaarden: de geldende gebruikersvoorwaarden voor wie KlasCement gebruikt.
  • Privacyverklaring: hoe KlasCement omspringt met je persoonsgegevens