Advertentiebeleid

Organisaties en firma’s kunnen via KlasCement hun aanbod bekendmaken.

3 basisprincipes voor KlasCement

 1. Relevant aanbod delen is gratis.
 2. Aanbod promoten is een bijkomende betalende service.
 3. Promotionele content is eenvoudig te herkennen.

1. Relevant aanbod delen is gratis.

Organisaties hebben ruime mogelijkheden om hun aanbod voor onderwijsprofessionals gratis kenbaar maken. Via een organisatieprofiel kunnen ze hun onderwijsgerelateerde content, praktisch bruikbaar voor de leerkracht (of andere functies binnen onderwijs) zoals downloadbare documenten, nascholingen, video’s, fysiek materiaal… toevoegen via de standaard toevoegprocedure.

Organisaties die een groot— al dan niet — commercieel aanbod willen delen, nemen vooraf contact op voor een efficiënte oplossing voor zowel de aanbieder als KlasCement.

Nuttige links:


2. Aanbod promoten is een bijkomende betalende service.

Wie: Bedrijven of organisaties met een aanbod specifiek voor onderwijsprofessionals kunnen (aanvullend) aan het gratis basisgebruik, kiezen voor betalend adverteren.

Kanalen: Bedrijven en organisaties kunnen extra zichtbaarheid krijgen via een promotie op de homepage of in de nieuwsbrieven.

Inkomsten: De advertentie-inkomsten worden betaald op het fonds1 en worden gebruikt om op regelmatige basis delers van uitzonderlijk materiaal te bedanken met een attentie. De inkomsten worden ook geïnvesteerd in technologische innovaties om de gebruikerservaring te verbeteren.

Privacy: Bedrijven en organisaties kunnen gesegmenteerd adverteren, maar ontvangen nooit persoonsgegevens in de geaggregeerde rapportage.

Tarieven

Op aanvraag: Prijzen van advertentieopties die niet afhankelijk zijn van de grootte van het doelgroepsegment staan online. Voor marketing naar specifieke segmenten maken we graag een offerte op maat.

Kortingen: Er worden geen verschillen in tarieven gehanteerd naargelang de rechtspersoon of de aard van de organisatie/bedrijf. Er zijn twee kortingsmogelijkheden:

 • 15% getrouwheidskorting, voor terugkomende adverteerders
 • 3+1 gratis

Prijsherziening: De tarieven zijn geldig gedurende 6 maanden. Een herziening van de tarieven wordt ruim een maand voor het einde van de lopende periode gecommuniceerd.

Gratis adverteren

In het kader van (interne) samenwerkingen met het Departement Onderwijs en Vorming kunnen er advertenties mee opgenomen worden in de overeenkomst tussen KlasCement en de partner.

Bijdragen vanuit het Departement Onderwijs en Vorming, of indien de vraag expliciet van daaruit ondersteund wordt, kunnen extra aandacht krijgen via de optie ‘bijdrage in de kijker in de weekendnieuwsbrief’ of in uitzonderlijke gevallen via een andere optie uit het advertentieaanbod.

Nuttige links:

 


3. Promotionele content is eenvoudig te herkennen.

Advertenties zijn zeer duidelijk te onderscheiden van andere content op KlasCement.

Advertentie ‘bijdrage op de startpagina’

 • De eerste 250 tekens van de omschrijving, de titel en de afbeelding komen samen met het organisatielogo op de startpagina te staan onder de titel ‘Lesmateriaal in de kijker’. In geval van advertentie staat er het woord ‘advertentie’ onderaan in het vet.

Advertentie in weekendnieuwsbrief ‘Deze week op KlasCement’

 • Een lid kan zich abonneren op de weekendnieuwsbrief ‘Deze week op KlasCement’ en kan zich te allen tijde uitschrijven.
 • De advertentie verschijnt met een gekleurde achtergrond en het woord ‘advertentie’ onderaan en onderscheidt zich daardoor zeer duidelijk van de andere content in de weekendnieuwsbrief.

Aanbiedingen via KlasCement

 • KC‐leden die zich apart abonneren op ‘Aanbiedingen via KlasCement’, worden bij het abonneren geïnformeerd dat het om aanbiedingen van derden gaat. Een abonnee kan zich altijd uitschrijven.
 • Targeted mailing: adverteerders kunnen een segment van de abonnees van ‘Aanbiedingen via KlasCement’ aanschrijven.
 • De abonnee wordt duidelijk geïnformeerd dat dit een aanbieding van derden is, die via KlasCement verstuurd wordt. Dit staat uitdrukkelijk vermeld in de onderwerpregel, de header en de footer van de mailing.
 • ‘Aanbiedingen via KlasCement’ verschillen van vorm van de eigen nieuwsbrieven van KlasCement.