Hoe vaak wordt mijn toevoeging gebruikt?

Jij wil graag weten hoe vaak mensen jouw toevoeging bekijken en downloaden. We houden die cijfers nauwkeurig bij en geven ze weer op de pagina van het leermiddel.

Al je leermiddelen bekijken

Ga naar je profielpagina. Klik daarvoor op je naam en vervolgens Profiel.*

Scrol naar beneden en dan zie je een aantal gegevens over alle leermiddelen die je gedeeld hebt.
 

Op dit overzicht zie je hoeveel keer je leermiddelen in totaal bekeken werden, je ontdekt welk leermiddel de hoogste score kreeg en welk leermiddel het meest als favoriet aangeduid werd.

Je kan dit overzicht snel delen op sociale media door op het icoontje van Facebook of Twitter te klikken.

Aantal keer bekeken, gedownload… bekijken

Onder je persoonlijke functiegegevens, zie je de titel Leermiddelen. Je laatste twee leermiddelen worden weergegeven. Hieronder zie je de link Bekijk alle. Klik er op om ze te zien.

In het overzicht van je leermiddelen** zie je onder elke korte omschrijving al de gemiddelde score van je leermiddelen. Tussen haakjes staat hoeveel mensen een score gaven. 

Klik op het leermiddel waarvan je de statistieken wil bekijken.

Screenshot aantal keer gedownload en bekeken

Op de detailpagina van een leermiddel zie je in de rechterkolom het onderdeel Feedback.

Naast rechtstreekse feedback via scores en reacties, zie je ook het aantal favorieten, bezoekers en het aantal keer gebruikt.

De betekenis van de statistieken

Score: geeft de gemiddelde score weer. Tussen haakje staat het aantal personen dat een score gaf. Wanneer je klikt op het cijfer, kan je zien wie de score gaf.

Reacties: het aantal reacties.

Bezoekers: het aantal keer dat de pagina getoond is. Toevallige bezoekers die via Google op de pagina landen zijn inbegrepen. Ook gebruikers die meermaals terugkeren worden ook meermaals geteld.  Dit cijfer is het equivalent van paginaweergaven in Google Analytics.

Favorieten: het aantal keer dat een aangemelde gebruiker bij KlasCement jouw toevoeging, aan zijn/haar eigen persoonlijke favorieten toevoegde.

Keer gebruikt: het aantal unieke KlasCementgebruikers die jouw toevoeging hebben  gedownload, je website heeft bezocht, je video heeft bekeken. Voor elke soort leermiddel wordt gebruikt anders gemeten:

Soort Gebruikt als …
 Downloadbaar document een bestand is gedownload
 Interactieve oefening de link naar de oefening is aangeklikt
 Artikel de link naar het artikel is aangeklikt
 Website de link naar de site is aangeklikt
 App of software de link naar de app is aangeklikt
 Video de gebruiker 30 seconden op de pagina bleef
 Beeld de foto of afbeelding is gedownload
 Aankondiging de link naar informatie is aangeklikt
 Nascholing of activiteit de link naar informatie is aangeklikt
 Fysiek materiaal de link naar informatie is aangeklikt

Er zit een groot verschil tussen het aantal bezoekers en aantal keer gebruikt

Geen zorgen: het aantal bezoekers op een pagina is logischerwijs een veelvoud van het aantal keer gebruikt. Dit heeft vele redenen:

  • Niet aangemelde surfers worden ook meegeteld als een bezoeker. 
  • Gebruikers worden meerdere keren geteld als aantal bezoeker bij herhaalde bezoeken aan de pagina, maar bij aantal gebruikt niet.
  • Leraren op zoek naar materiaal scannen de resultaten snel en beslissen of ze al dan niet doorklikken.  

Hoe zorg ik voor meer bezoekers?

Meer bezoekers op je toevoeging krijgen is gemakkelijk:

  • Gebruik een unieke en aantrekkelijke foto als logo van het leermiddel. Je organisatielogo gebruiken of een nietszeggende foto kiezen wekt geen interesse.
  • Zorg voor een korte, heldere omschrijving. Zet het belangrijkste eerst. Dat staat in de overzichten en wordt ‘gelezen’ door Google.
  • Voeg de juiste trefwoorden toe. Kies woorden die leraren gebruiken om te zoeken. Inspiratie vind je in leerplannen en eindtermen.
  • Duid de juiste combinatie van vakken en onderwijsniveaus aan.

Hoe zorg ik voor meer gebruik?

Heeft je leermiddel veel bezoekers, maar klikken weinig mensen door?

  • Optimaliseer je omschrijving zodat mensen exact weten wat ze kunnen verwachten. Wees helder over de prijs indien van toepassing.
  • Beperk je tot de juiste vakken, onderwijsniveaus en trefwoorden. Het heeft geen zin om mensen te lokken naar een leermiddel dat niet voor hen geschikt is. 
  • Zorg dat mensen kunnen proeven van je aanbod: een nascholing kan meer geïnteresseerden lokken, als men alvast de bijhorende bundel kan downloaden.

* Als je als organisatie leermiddelen deelt op KlasCement, dan kan je ook de statistieken bekijken voor alle leermiddelen van je organisatie.

Klik rechts bovenaan op je naam.
Klik in het uitklapmenu op ‘Profiel’.

Klik op de naam van je organisatie.

De statistieken die je hier ziet zijn de statistieken voor alle leermiddelen die in naam van de organisatie gedeeld zijn.

help - profiel

** Alleen in de klassieke weergave. Gebruik je de visuele weergave, schakel dan terug naar de klassieke weergave, via de link boven de leermiddelen.