JClic oefeningen

JClic is een gratis programma om zelf interactieve oefeningen te maken. Oefeningen die gemaakt zijn met de oude versie van het programma, hebben de Java-plugin nodig om te werken. Dit kan voor problemen zorgen Op deze pagina lees je wat je kunt doen om de oefeningen toch uit te voeren op een Windowscomputer. Applegebruikers hebben minder geluk: JClic werkt niet meer op Mac.

Gebruik Firefox op Windowscomputers

We merken dat Firefox minder problemen geeft dan Chrome of Edge.

Installeer Firefox

Open de oefening met Firefox

Zoek een JClic-oefening op KlasCement met Firefox en klik op de knop ‘Ga naar i-oefening’ om de oefening te openen. Dat lukt in vele gevallen zonder problemen.

Opent de oefening toch niet?

1. Klik op het groene slotje naast het webadres.

Slotje in Firefox

2. Klik in het menu op het pijltje naar rechts.

3. Klik op Bescherming voor nu uitschakelen

Bescherming voor nu uitschakelen in Firefox