Vrij te gebruiken afbeeldingen zoeken met Google afbeeldingen

Veel afbeeldingen die je vindt met Google Afbeeldingen mag je niet zomaar gebruiken in de documenten die je online wil delen via KlasCement. Maar Google maakt het makkelijk om te zoeken naar afbeeldingen waarvan de maker aangaf dat je ze wél gratis mag hergebruiken.

1. Navigeer met je favoriete browser naar Google Afbeeldingen.
  2. Geef je zoekterm in. Bij Engelse zoektermen krijg je meer resultaten.
  3. Klik op de knop “Zoekhulpmiddelen”.
  4. Kies in de balk die verschijnt, voor “Gebruiksrechten” en selecteer “Gelabeld voor hergebruik”.
  5. De afbeeldingen die je nu ziet zijn volgens Google vrij te gebruiken, maar je doet er goed aan om dit bij twijfel even te controleren. Vermeld altijd de bron van je afbeelding in je materiaal. Wil je de bronvermelding opmaken volgens de regels van de kunst? Dan is deze tool een handig hulpmiddel om juiste APA-referenties aan te maken. (niet verplicht voor bronvermelding op KlasCement)

Wil je je materiaal commercialiseren of de foto’s bewerken? Kies dan in stap 4 bij “Gebruikersrechten” voor de passende licentie.

Kijk ook eens op onze pagina met websites met vrij te gebruiken afbeeldingen.

Hieronder geven we de stappen nog even visueel weer.

In enkele klikken vind je afbeeldingen die je gratis mag hergebruiken: stappenplan

In enkele klikken vind je afbeeldingen die je gratis mag hergebruiken.

Tags: , , , , , ,