Afbeeldingsbron zoeken

Met de volgende stappen kun je eenvoudig de bron van je afbeelding terugvinden:

1. Bewaar de afbeelding uit je document als een afbeeldingsbestand op je computer.

Klik met de rechtermuisknop op je afbeelding in Microsoft Word of Microsoft PowerPoint en kies “Opslaan als afbeelding”.

afbeelding opslaan

Geef het bestand een makkelijk terug te vinden locatie en naam.

afbeelding opslaan

2. Zoek je bestand via TinEye.

• Open je browser en navigeer naar Tineye.com
  • Open Windows Verkenner (voor Windows-computers) of de Finder (voor Apple computers). Zoek de map waar je net je afbeelding hebt bewaard.
  • Sleep de afbeelding naar het zoekvenster van TinEye. Je afbeelding wordt nu tijdelijk naar hun server opgeladen.
  • Na de analyse verschijnen mogelijke bronnen voor de afbeelding. Klik een of meerdere resultaten aan, om de oorspronkelijke bron te ontdekken.
  • Controleer of de afbeelding auteursrechtvrij is, en noteer de bron bij je leermiddel.