Afbeeldingsbron zoeken

Met de volgende stappen kun je eenvoudig de bron van je afbeelding terugvinden:

1. Bewaar de afbeelding uit je document als een afbeeldingsbestand op je computer.

Klik met de rechtermuisknop op je afbeelding in Microsoft Word of Microsoft PowerPoint en kies “Opslaan als afbeelding”.

afbeelding opslaan

Geef het bestand een makkelijk terug te vinden locatie en naam.

afbeelding opslaan

2. Zoek je bestand in Google afbeeldingen.

Open je browser en navigeer naar Google afbeeldingen.

Open Windows Verkenner (voor Windows-computers) of de Finder (voor Apple computers) en open de map waar je net je afbeelding hebt bewaard.

Schik je twee programmavensters naast elkaar zodat je de afbeelding kan slepen in het zoekvenster van Google afbeeldingen. Je merkt dat de melding “Zet hier de afbeelding neer” verschijnt. Laat je muisknop los wanneer de afbeelding boven deze melding staat.

bron afbeelding zoeken

Opgelet: deze werkwijze werkt op moment van schrijven niet in Internet Explorer. Gebruikers van deze browser klikken op het pictogram van een fototoestel in de zoekbalk van Google Afbeeldingen en selecteren vervolgens de afbeelding op hun computer.

foto uploaden

3. Zoek de bron in de resultatenlijst

Je krijgt nu een resultatenlijst te zien. Zoek naar de foto of afbeelding en kopieer de link naar de bron. Plak deze in de bijdrage die je wil delen op KlasCement. Wil je de bronvermelding opmaken volgens de regels van de kunst? Dan is deze tool een handig hulpmiddel om juiste APA-referenties aan te maken. (niet verplicht voor bronvermelding op KlasCement)

bron afbeelding gevonden

Controleer steeds de gebruiksvoorwaarden van de foto’s en afbeeldingen op de website waar je de afbeelding haalde.