De startpagina

We adviseren om de laatste nieuwe versie van je internetbrowser te gebruiken. KlasCement wordt ontwikkeld met Mozilla Firefox en Google Chrome en werkt daar dus prima.
We streven naar een goede compatibiliteit met Internet Explorer.

1. Het KlasCementlogo
KlasCement logo

Links bovenaan vind je het logo van KlasCement. Als je erop klikt, dan kom je op de startpagina van KlasCement.

2. Registreren en aanmelden
aanmelden

Klik op ‘Aanmelden’ om je aan te melden op KlasCement.
Indien jouw e-mailadres niet in onze databank zit, kom je op de registratiepagina terecht.

3. Taalkeuze

Je hebt een Nederlandse en een Engelse versie van KlasCement. Rechts bovenaan kun je je keuze maken.
Opgelet: de leermiddelen zelf blijven in de oorspronkelijke taal.
taalkeuze en nl

4. Zoek

Start je zoekactie met de blauwe balk bovenaan:
zoeken blauwe balk

• Geef een zoekwoord in (na enkele karakters krijg je suggesties);
  • Selecteer je onderwijsniveau;
  • Kies het vak of leergebied;
  • Bepaal welk soort leermiddel je zoekt;
  • Klik op ‘zoeken’ om de zoekactie te starten.

Met de filter links kan je tot in detail zoeken. Bijvoorbeeld op graad en op richting in het secundair, op thema of op de methode die je gebruikt. Stel de filters in naar wens en klik op ‘Geavanceerd zoeken’ om je resultaten te verfijnen.
Geavanceerd zoeken

5. Toevoegen
toevoegen

Met de knop ‘Toevoegen’, kom je op een pagina waar je zelf materiaal kunt toevoegen aan KlasCement. Klik op het soort leermiddel dat je wil toevoegen en kies tussen snel of uitgebreid toevoegen.

6. KlasCementnieuws

Hieronder vind je nieuws over KlasCement. Door op ‘Volgende’ te klikken onder het bericht, krijg je ook de vorige nieuwtjes te zien.
KlasCementnieuws

7. Ontdek meer op KlasCement

Hier vind je tips om nog beter te werken met de website. Door op ‘Volgende’ te klikken onder de tip, krijg je ook andere tips te zien.
ontdek meer

8. Thema’s in de kijker

Hier vind je de leermiddelen van een thema dat we in een bepaalde periode in de kijker zetten. Klik op de titel en je kunt het volledige leermiddel bekijken. Klik op ‘Alle thema’s’ om meer te zien.
Thema's in de kijker

9. Dag of week van…

Hier vind je leermiddelen die horen bij een bepaalde dag of week van … Klik op de titel om het leermiddel te zien.
Dag of week van

10. Projecten

Naast en binnen KlasCement hebben we ook een aantal projectsites. Hieronder vind je een overzicht. Een klik op een logo en je springt naar de projectsite zelf.
projecten

11. Knoppen onderaan

• Hoe omgaan met auteursrechten? informatie over publiceren op het internet en over de verschillende wetten.
  • Gebruiksvoorwaarden: de geldende gebruikersvoorwaarden voor wie KlasCement gebruikt.
  • Privacy Statement: hoe KlasCement omspringt met je persoonsgegevens.
  • Contact: de adresgegevens en een link naar de contactgegevens van de KlasCementmedewerkers.
  • Info: wat is KlasCement, het nut, de punten, communicatie enzovoort.
  • Adverteren: Organisaties en firma’s kunnen hun educatief aanbod bekendmaken door middel van advertenties op KlasCement.
  • KC-plug-ins: hoe je de KlasCementzoekrobot op je eigen website kunt plaatsen.
  • Feedback: een formulier voor suggesties of opmerkingen.

Tags: ,