Hoe toevoegen

KlasCement bestaat uit verschillende soorten leermiddelen: kalenderactiviteiten, downloadbaar lesmateriaal, artikels, aankondigingen, websites, apps, hard- en software, interactieve oefeningen, fysiek materiaal, beelden, audio en video. Bij elk van die leermiddelen kun je je eigen bijdragen plaatsen en ze zo delen met anderen.

Om lesmateriaal toe te voegen klik je bovenaan op de oranje knop ‘Toevoegen’.

knop toevoegen

Je ziet dan een lijst van alle soorten leermiddelen op KlasCement:
leermiddelen-toevoegen

Kies bij welk soort leermiddel je bijdrage hoort.

Je kunt kiezen voor ‘Snel’ of ‘Uitgebreid’ toevoegen.

Snel toevoegen

Als je kiest voor ‘Snel’, moet je slechts drie velden invullen.

Beschrijf de inhoud van je leermiddel:
omschrijving

Als je het minimum aantal karakters ingevuld hebt, dan verandert het oranje blokje in een groen vinkje.
omschrijving 50 karakters

Duid het onderwijsniveau van jouw leermiddel aan. Om het voor jou eenvoudiger te maken, wordt enkel het onderwijsniveau op basis van jouw profiel getoond. Wil je toch een ander onderwijsniveau aanduiden, klik dan op ‘Toon alle onderwijsniveaus’.
onderwijsniveau

Duid aan bij welk(e) vak(ken) jouw leermiddel te gebruiken is. Net zoals bij het onderwijsniveau zie je enkel de vakken volgens jouw profiel. Wil je een ander vak aanduiden, klik dan op ‘Toon alle vakken’.
vak leergebied

Klik op ‘opslaan’ om jouw leermiddel toe te voegen op KlasCement.

Heb je hierop geklikt maar ben je nog een aantal velden vergeten invullen, dan wordt er getoond welke velden je nog moet aanvullen.

 

Uitgebreid toevoegen

Indien je kiest voor ‘Uitgebreid’, kun je zelf meer gegevens meegeven. Via ‘uitgebreid’ kun je ook je eigen logo bij het leermiddel zetten.

Velden die je moet invullen, hebben vooraan een oranje blokje.
Oranje blokje voor verplicht veld

Vul je het vak correct in, dan verandert het blokje in een groen vinkje.

Ingevuld titelveld

Hoort jouw leermiddel bij meer dan één vak, dan kan je meerdere vakken aanduiden door de CTRL-toets ingedrukt te houden en de verschillende vakken één voor één aan te duiden.
vak leergebied

Indien je gekozen hebt voor ‘Uitgebreid’, zijn er verschillende pagina’s met invulvelden. We noemen dit ‘stappen’ en je kunt bovenaan dan ook de knoppen zien van de verschillende stappen.

stappen

Je kunt naar de verschillende pagina’s springen door op de knoppen te klikken.

Heb je alle verplichte velden ingevuld (en eventueel ook andere velden), dan klik je bij de laatste stap of onderaan op ‘Verzenden’.

Heb je hierop geklikt maar ben je nog een aantal vergeten velden vergeten invullen, dan wordt er getoond welke velden je nog moet aanvullen.

niet correct ingevulde velden

Je vindt die velden in de stappen die bovenaan rood zijn gekleurd. Het veld dat niet juist is ingevuld, heeft nu een rood kruisje vooraan.

 

Indien je alle velden correct ingevuld hebt, krijg je na het opslaan een bedankingsscherm. Je zult ook een mail krijgen als bevestiging.

Je bijdrage staat dan nog niet op de site. Ze zal eerst worden nagekeken door één van onze medewerkers. We doen ons best om de leermiddelen zo snel mogelijk te verwerken. Na goedkeuring krijg je weer een mailtje en staat je bijdrage op KlasCement.

Links bij dit artikel

Tags: , ,