Kopie van mijn leermiddel

Indien je een leermiddel wilt toevoegen op KlasCement dat erg lijkt op een bestaand leermiddel, dan kun je een kopie maken die je daarna kunt aanpassen.

1. Zoek het leermiddel op KlasCement dat je wilt kopiëren.

Elk leermiddel  heeft een uniek nummer en dat heb je nodig om een kopie te maken.

Je vindt dat nummer onder het logo aan de rechterkant.

In onderstaand voorbeeld is het nummer van het leermiddel 45033.
nummer leermiddel

Het nummer zie je ook in de URL van het leermiddel. Indien je op de titel van een leermiddel klikt, zie je bijvoorbeeld deze URL in je browser: http://www.klascement.net/docs/45033. Hier merk je ook het nummer 45033.

2. Voeg een nieuw leermiddel toe.

Via de knop ‘Toevoegen’ kun je een nieuw leermiddel toevoegen. Kies voor uitgebreid toevoegen.

Bovenaan staat het veld ‘Kopie’. Daar kun je het nummer ingeven van het leermiddel dat je wilt kopiëren.

Bijdrage kopieren

Als je op ‘Kopiëren’ klikt, verschijnt de titel en het type van het leermiddel dat je gekozen hebt en zijn veel velden automatisch ingevuld met de gegevens van dat leermiddel.

Heb je een nummer ingevoegd van een ander type (een ander soort leermiddel), dan krijg je een korte foutmelding. Je kunt namelijk enkel maar kopiëren van eenzelfde soort leermiddelen. Bijvoorbeeld: je kunt een nieuw artikel maken van een bijdrage die ook een artikel is.

Als je een leermiddel kopieert, zijn er enkele velden die niet meegekopieerd worden, zoals het logo. Kijk dus zeker alle velden goed na en pas alle velden aan die anders moeten zijn voor het nieuwe leermiddel.

Klik in stap 5 op ‘Opslaan’ om je nieuwe leermiddel in te sturen.

Links in dit artikel