Een Notebookbestand openen

Notebookbestanden worden aangemaakt in de Notebook software die bij een  SMART Board hoort. Het programma is niet gratis maar wordt geleverd bij de aankoop van een SMART Board. De laatste update van het programma kun je downloaden van de SMART website.

Bekijk en gebruik een Notebookbestand zonder de software.

Als je geen licentie hebt of je het programma niet kunt installeren op je computer kun je de onlineversie van het programma gebruiken.

Meer nog: je kan rechtstreeks van op KlasCement de inhoud van notebookbestanden inkijken. Klik op de pagina van het leermiddel op Bekijk … en je krijgt de inhoud te zien.

Notebookles rechtstreeks bekijken op KlasCement

Op de website SMART Notebook Express kun je gedownloade Notebookbestanden openen en heb je beperkte bewerkingsmogelijkheden.

Surf naar Smart Notebook Express en kies daar of je een bestaand bestand opent, eentje dat je van KlasCement hebt gehaald bijvoorbeeld. Of kies voor starten vanaf een nieuw bestand.

Zo kun je Notebookbestanden dus op elk digitaal bord openen.

SMART Notebook Express