Registreren

Om alle mogelijkheden van KlasCement te benutten en om alle leermiddelen volledig te bekijken, moet je je eerst registreren op KlasCement.

1. Surf naar www.klascement.net

2. Klik rechts bovenaan op ‘Aanmelden’.
aanmelden

3. Het schermpje wordt groter. Vul je e-mailadres in en klik in het vakje waar je je wachtwoord moet intikken.
aanmelden e-mailcontrole

4. Als je e-mailadres niet in onze databank zit, zie je volgend scherm:
aanmelden onbekend adres

5. Duid aan in welk onderwijssysteem je je wil registreren en klik op ‘Gratis lid worden’.
start registratie

KlasCement heeft een mail naar je e-mailadres gestuurd. Die moet binnen enkele minuten aankomen. Open dus je e-mailprogramma op je computer (Outlook Express, Outlook, Hotmail, Gmail…) en lees de mail van KlasCement.

6. Klik op de link in de e-mail.

klik op link in e-mail

7. Je komt dan op deze pagina terecht:

Kies zelf een wachtwoord waarmee je in de toekomst wil aanmelden op KlasCement.

Tik hetzelfde wachtwoord nogmaals in het tweede vakje.

Lees de gebruiksvoorwaarden en het privacy statement en zet een vinkje in beide vakjes.

Klik ten slotte onderaan op ‘Volgende’.

8. Je ziet dan dit scherm:

Als je al jouw verschillende functies (student, leerkracht, organisatie met een educatief aanbod, ouder,…) aangevinkt hebt, klik je onderaan op ‘Volgende’.

9. In de volgende stap moet je jouw identiteitsgegevens aanvullen. Alle velden met een oranje blokje zijn verplicht. Door jouw gegevens aan te vullen, verschijnen er groene vinkjes voor de velden.

Als je alle velden correct hebt ingevuld, klik je onderaan op ‘Volgende’.

10. In de volgende stap geef je meer info over de functies die je eerder aangevinkt had. Vul alle tabbladen in. In onderstaand voorbeeld moet je twee tabbladen aanvullen.
alle tabbladen invullen

Heb je alle tabbladen ingevuld, dan klik je onderaan op ‘Volgende’.

11. In de laatste stap worden extra gegevens gevraagd. Je kunt zelf kiezen of je die gegevens invult of niet.

Klik onderaan op ‘Opslaan’.

Nu kun je naar hartenlust rondsurfen op KlasCement en genieten van de duizenden leermiddelen!

Tags: , , ,