Leermiddelen toevoegen via een link naar Dropbox

Een leermiddel toevoegen aan KlasCement, maar het in je eigen Dropbox-map houden? Dan kan! Zo deel je altijd de meest recente versie van je document.

Een bestand toevoegen via een link op KlasCement

Een bestand toevoegen via een link op KlasCement

1. Maak een deelbare link in Dropbox

In Dropbox navigeer je naar het bestand dat je wil delen op KlasCement en je klikt op de Share-knop.

Dropbox leermiddelen delen

Je krijgt nu een ‘deelmenu’ te zien en ziet wie toegang heeft tot het bestand. Klik op Create link, om een openbaar deelbare link te maken voor het bestand.

Vanaf nu is je bestand vindbaar voor iedereen die de link naar het bestand heeft. Ze kunnen het bestand bekijken en downloaden, niet wijzigen.

Klik op Show link om de eigenlijke link te zien.

Je ziet de link. Gebruik ctrl+c of command+c om deze te kopiëren.

De dropbox-link kopiëren

2. Deel op KlasCement

Terug naar KlasCement nu: kies voor Link toevoegen naar bestand,  plak de link (ctrl+v of cmd+v) en geef je bestand een titel.

Vergeet niet op de Voeg toe-knop te klikken om de link te bevestigen.

Dropbox link plakken in KlasCement

Problemen met delen via een openbare map

Tot 2017 had elke DropBox gebruiker een openbare map. Bestanden die zich hier in bevonden waren automatisch vindbaar voor iedereen. Vanaf 2017 verdwijnt de openbare map en geeft een foutmelding.  Dit heeft gevolgen voor bestanden die je via een link naar die openbare Dropboxmap deelde op KlasCement.

Je lost dit op door bovenstaande stappen te volgen, en bestanden via een link te delen. Veel bestanden in één keer delen? Deel dan de link naar een Dropbox-map.