Nieuw op 3 september 2019

Regelmatig voegen we nieuwe functies toe of passen we bestaande mogelijkheden aan. Met dit bericht brengen we je op de hoogte van wat er bij deze zogenaamde release veranderde.

Bij de start van het schooljaar voegden we een nieuw visueel overzicht van leermiddelen toe. Zoeken op sleutelcompetenties werd een pak eenvoudiger. Maar de meeste tijd staken we in het versnellen van het werk van de moderatoren. Zo komt jouw toevoeging sneller online. 

Kies hoe je de zoekresultaten wil bekijken

Na elke zoekactie krijg je een overzicht van de resultaten. Nu kan je met één klik kiezen of je de resultaten in een lijst ziet of in een visueel overzicht. De lijstweergave toont meer details en het visueel overzicht is … euh… overzichtelijker? 😊

We onthouden je voorkeur, maar je kan altijd terug.

Zoeken op sleutelcompetentie

Suggesties voor sleutelcompetenties

Op dit moment zijn er zestien sleutelcompetenties bij de nieuwe eindtermen in de eerste graad secundair. Wanneer je (een deel van) de naam van de sleutelcompetentie in het zoekvenster typt, dan verschijnt die als suggestie.

Met één klik vind je alle leermiddelen die bij de sleutelcompetentie passen. 

Grote aanpassingen achter de schermen

Voordat toevoegingen van leraren online verschijnen, worden ze gecontroleerd en gemetadateerd door de KlasCementmoderatoren. Ze spenderen veel tijd aan het toevoegen van trefwoorden en kiezen van een treffend logo. Vanaf 3 september worden ze daarbij geholpen door een systeem met artificiële intelligentie dat trefwoorden voorstelt. Ook kunnen moderatoren kiezen om een afbeelding te gebruiken van Pixabay.

Dankzij deze – en vele andere kleine – ontwikkelingen komen leermiddelen zo snel mogelijk online.