Veel gestelde vragen over de leraarskamer

Klik op de vraag om het antwoord te bekijken.

Wie en wat

In de leraarskamer helpen leraren elkaar door elkaars vragen te beantwoorden en door kennis te delen. Het is een open platform waar kennisdeling mogelijk is. De leraarskamer is de opvolger van het forum op KlasCement.

De leraarskamer is in eerste plaats bedoel voor leraren die elkaar willen ondersteunen. Iedereen die wil meepraten over onderwijs is welkom.

De leraarskamer is er om jou als leraar te helpen. Dus alle vragen die met onderwijs te maken hebben kunnen gesteld worden. Ook je mening kan geuit worden, zolang die respectvol geformuleerd wordt.

Er zijn duidelijke spelregels over wat niet kan in de leraarskamer. Je leest ze in de gebruiksvoorwaarden

Enquêtes staan we niet toe in de leraarskamer. Alle oproepen voor onderzoek voeg je toe als een leermiddel.

Als je een bericht dat de gebruiksvoorwaarden schendt, wil melden kan dat eenvoudig. Rechts boven elke reactie en elk bericht zie je drie puntjes (  ) . Klik er op en kies vervolgens Meld probleem. De KlasCementmoderatoren zullen je probleem behandelen.

De leraarskamer gebruiken

Kies een leraarskamer. Klik bovenaan op ‘Nieuw bericht’. Vul de titel en de omschrijving van je bericht in en voeg je bericht toe.

Klik op de drie puntjes (  ) in de rechterbovenhoek en kies wijzig bericht.

Let op: Eens iemand op je bericht heeft geantwoord, kan je het niet meer zelf bewerken. Indien je toch een aanpassing wil, contacteer je een moderator. Klik op de drie puntjes (  ) en kies ‘Meld probleem’.

Typ je antwoord onderaan in het invulveld ‘Reageer’. Klik vervolgens op Antwoord. Als je ‘Volg onderwerp’ aangekruist laat, krijg je een bericht bij nieuwe antwoorden.

Klik op de drie puntjes (  ), rechts boven je reactie. Kies ‘Wijzig reactie’. Je reactie verschijnt opnieuw in het reactieveld onderaan. Na aanpassen klik je op ‘Wijzig reactie’ om te bewaren.

Je kan eenvoudig een link plakken of typen. Na het klikken op de knop ‘Antwoord’ zal het een aanklikbare link worden.

Je kan foto’s toevoegen. Maar alleen als die al ergens online staan. Lees het 1-2-3 stappenplan voor foto’s toevoegen.

Bij het schrijven van een bericht of een antwoord is de standaardvoorkeur dat je een KlasCementmelding krijgt bij een antwoorden.

Afhankelijk van je instellingen zullen we die meldingen doorsturen naar je e-mailadres. Je kan altijd aanpassen of je die e-mails onmiddelijk, in een dagelijks of wekelijks overzicht of niet wil.

Je stopt meldingen door bovenaan de pagina te klikken op de link ‘ JE VOLGT