Video toevoegen

Een video toevoegen aan KlasCement verschilt niet veel van het toevoegen van een document of een website.

Klik bovenaan op de knop ‘Voeg toe‘.

Klik op het blokje voor het toevoegen van een video.

Er zijn drie manieren om video toe te voegen:

• via de link naar YouTube of Vimeo;
  • door de video op te laden naar KlasCement;
  • via embed (insluitcode) van een andere website.

Dit is de meest eenvoudige manier. Kopieer de URL uit de adresbalk op YouTube of Vimeo en wij doen de rest.

Klik op het knopje ‘Bestand kiezen’ en selecteer de locatie van het videobestand op je harde schijf.

De video zal nu opgeladen worden naar onze server. Het balkje toont de voortgang. Voor grotere bestanden kan dit een tijdje duren.

Volgende formaten zijn mogelijk: 3g2, 3gp, amv, asf, avi, divx, dv, evo, f4v, flv, m1v, m2t, m2ts, m2v, m4v, mkv, mov, mp4, mpe, mpeg, mpg, mts, mxf, ogg, ogm, ogv, ts, vob, wmv.

Sommige websites staan toe om video te delen via een insluitcode (of in het Engels  ‘embed’). Kopieer de embedcode die je vindt op de site en plak deze in het vak op KlasCement.

Na het bewaren zal de video correct getoond worden.

Auteursrecht en portretrecht

Wanneer je een video oplaadt naar KlasCement moet je:

• de toestemming om te publiceren, hebben van iedereen die voorkomt in de video;
  • de auteursrechten hebben (of een toestemming) op alle verwerkte beelden en geluiden.

Lees meer over auteursrecht in het onderwijs.

Vind websites met gratis muziek voor video’s.