Video toevoegen

Een video toevoegen aan KlasCement verschilt niet veel van het toevoegen van een document of een website.

Klik vanop de pagina Toevoegen op ‘Video’ en kies bij voorkeur voor ‘Uitgebreid toevoegen’.

Beantwoord in Stap 1 en Stap 2 de vragen over de inhoud van je video en de doelgroep.

In Stap 3 zal je de eigenlijke video toevoegen. Dat kan op drie manieren: Opladen naar KC, Downloaden naar KC, Insluiten (embed).

Video toevoegen

video toevoegen

Opladen naar KlasCement

We willen video’s die je zelf maakte met plezier beschikbaar maken. Klik op het knopje Bladeren en selecteer de locatie van het videobestand op je harde schijf. Volgende formaten zijn mogelijk: 3g2, 3gp, amv, asf, avi, divx, dv, evo, f4v, flv, m1v, m2t, m2ts, m2v, m4v, mkv, mov, mp4, mpe, mpeg, mpg, mts, mxf, ogg, ogm, ogv, ts, vob, wmv.

De video zal nu opgeladen worden naar onze server. Het balkje toont de voortgang. Voor grotere bestanden kan dit een tijdje duren.

Downloaden naar KlasCement

Misschien heb je de video – die eindigt op een van de ondersteunde extensies – al elders online staan. In dat geval klik je in stap 3 bij Video toevoegen op Downloaden naar KC en je plakt de rechtstreekse link naar het videobestand in het veld en kiest voor Toevoegen. Ook dan zal het bestand op onze servers geplaatst worden.

Insluiten (embedden) bij KlasCement

De derde optie is via een insluitcode een video die elders wordt aangeboden insluiten. Bij de bekende videosites zoals YouTube of Vimeo kun je de embedcode gemakkelijk kopiëren.

Klik onder je YouTubefilmpje op ‘Delen’.

Delen

Klik op ‘Insluiten’.

insluiten

Klik met je rechter muisknop op de geselecteerde HTML-code.

html code kopieren

Klik in het menu op ‘Kopiëren’.

link

De embedcode is nu gekopieerd naar je klembord. Keer nu terug naar het toevoegvenster van KlasCement.

De embedcode plak je daarna in het tekstvlak onder het tabblad ‘Insluiten (embed)’.

Plak code

Omdat we niet automatisch een logo (thumbnail) kunnen genereren bij het insluiten, moet je zelf een maken. Neem een schermafbeelding van je filmpje of kies een verwante afbeelding. Klik op ‘Bestand kiezen’ om het logo te selecteren op je eigen computer.

Auteursrecht

Je zal merken dat bij de opties ‘Opladen’ en ‘Downloaden naar KlasCement’ auteursrechtvragen gesteld worden. Bij video is het erg belangrijk dat je toestemming hebt van wie in het filmpje voorkomt.  Let ook op voor mogelijke auteursrechten op de gebruikte (achtergrond)muziek. Voeg geen video’s van anderen toe zonder expliciete (schriftelijke) toestemming.