Video toevoegen

Een video toevoegen aan KlasCement verschilt niet veel van het toevoegen van een document of een website.

Klik bovenaan op de knop ‘Voeg toe‘.

Klik op het blokje voor het toevoegen van een video.

Je kan je video op drie manieren toevoegen: Uploaden naar KC, Downloaden naar KC, Insluiten (embed).

Opladen naar KlasCement

We willen video’s die je zelf maakte met plezier beschikbaar maken. Klik op het knopje ‘Bestand kiezen’ en selecteer de locatie van het videobestand op je harde schijf. Volgende formaten zijn mogelijk: 3g2, 3gp, amv, asf, avi, divx, dv, evo, f4v, flv, m1v, m2t, m2ts, m2v, m4v, mkv, mov, mp4, mpe, mpeg, mpg, mts, mxf, ogg, ogm, ogv, ts, vob, wmv.

De video zal nu opgeladen worden naar onze server. Het balkje toont de voortgang. Voor grotere bestanden kan dit een tijdje duren.

Downloaden naar KlasCement

Misschien heb je de video – die eindigt op een van de ondersteunde extensies – al elders online staan. In dat geval klik je op ‘Downloaden naar KC’ en je plakt de rechtstreekse link naar het videobestand in het veld en klikt op ‘Voeg toe’Ook dan zal het bestand op onze servers geplaatst worden.

Insluiten (embedden) bij KlasCement

De derde optie is via een insluitcode een video die elders wordt aangeboden insluiten. Bij de bekende videosites zoals YouTube of Vimeo kun je de embedcode gemakkelijk kopiëren.

Klik onder je YouTubefilmpje op ‘Delen’.

Klik op ‘Insluiten’.

Kopieer de HTML-code.

De embedcode plak je daarna in het tekstvlak onder het tabblad ‘Insluiten (embed)’.

Auteursrecht

Je zal merken dat bij de opties ‘Uploaden’ en ‘Downloaden naar KlasCement’ auteursrechtvragen gesteld worden. Bij video is het erg belangrijk dat je toestemming hebt van wie in het filmpje voorkomt.  Let ook op voor mogelijke auteursrechten op de gebruikte (achtergrond)muziek. Voeg geen video’s van anderen toe zonder expliciete (schriftelijke) toestemming.